Brave – Se vähän parempi selain

Hei – oletko sinäkin väsynyt siihen, miten paljon Google Chrome vakoilee sinua? Tai siihen, miten hidas se oikeastaan on? Kyllästynyt kaatuiluun?

Tältä Brave näyttää hetken käytön jälkeen. Selain hehkuttaa aina auetessaan, montako mainosta se on estänyt – monin tapauksessani jo yli 155 tuhatta.

Koska Brave perustuu Chromeen, kaikki sivustot toimivat kuten ne toimisivat Chromella – mutta ilman mainoksia, ja nopeammin!

Minäkin olin.

Mutta sitten törmäsin Brave-selaimeen. Se pohjautuu samaan koodiin, kuin Chrome, mutta siitä on riisuttu turha roska, ja siihen on lisätty vakoilusovellusestot. Tämä tekee Bravesta markkinoiden (todennäköisesti) turvallisimman ja nopeimman selaimen.

Jos haluat selailla vielä turvallisemmin, saat napinpainalluksella käyntiin Tor-verkon, jolloin liikenteesi on vielä hankalammin seurattavissa. Oletushakukoneeksi voit vaihtaa esimerkiksi DuckDuckGon, jotta pääset eroon Googlesta entistä paremmin.

Ja mikä villeintä, Brave tukee silti Chromen add-oneja – voit käyttää siis vaivatta samoja lisäosia, joita käytit Chromessakin!

Bravessa on lisäksi sisäänrakennettu tuki käyttämiesi sivustojen “tippaamiselle”, jos sisältö on jotain mistä tykkäät. Tämä on mainio tapa sivustojen ylläpidolle saada palkinto laadukkaasta sisällöstä, vaikka blokkaatkin heidän ärsyttävät mainoksensa.

Kiinnostuitko? Kokeile Bravea tästä.

Lataa Brave klikkaamalla kuvasta tai tästä.

Jos tykästyt selaimeen niin, että käytät sitä ainakin kuukauden, saan siitä muutaman dollarin Bravelta (kyseessä on siis ns. referral-linkki).

Jos haluat lukea kokemuksiani Bravesta (englanniksi), niitä löytyy alla olevalta sivulta:

https://www.koskila.net/tag/brave/


Ihmetteletko, mitä järkeä tässä sivussa on? No, uudet mainostajat saavat Bingiltä ilmaisia mainoskrediittejä. Ajattelin käyttää ne johonkin hyödylliseen :)